Kepada pembaca yang budiman.

Saya mengharapkan kepada mana-mana pembaca blog yang mengetahui,memiliki atau mewarisi info berkaitan Permainan Mat Kelang di tempat tuan/puan, atau di mana sahaja ceruk rantaunya, saya berbesar hati sekiranya maklumat tersebut dapat disalurkan kepada saya secara email dan di talian untuk kita kaji dan kongsi bersama.
wpmkresources@gmail.com
http://www.facebook.com/people/Sang-Wingit-Sabdajadi/100000270806246
0196548189(SMS)

Followers

Monday, November 15, 2010

Dalil menuntut PUKULAN menurut Islam BAH 2: PUKUL DAN BUNUH

Sambungan Dari BAH 1. (SILA BACA DAHULU BAH 1, kerana ia menerangkan tentang NIAT.)

Oleh itu, jika anda sudah tekad dengan NIAT yang benar untuk Berjihad kerana dihadang 4 perkara yang disebutkan, maka wajib anda meneruskan akan PUKUL, dengan berbekalkan PASANG dan ditaklukkan akan BASHAR yang Nyata. Ingat, apabila anda sudah BERNIAT, ia adalah saat untuk anda berperang dengan musuh Allah.

Kenapa PUKUL? kerana PUKUL menyampaikan HAJAT NIAT dan HAJAT NIAT adalah BUNUH. Jika musuh tidak TERBUNUH atau gagal BUNUH, maka insyaAllah kita berada di pintu SYAHID....

Firman Allah : “Sesungguhnya Allah telah membeli dari orang-orang Mu’min, diri dan harta mereka dengan memberikan surga untuk mereka. Mereka berperang pada jalan Allah; lalu mereka membunuh atau terbunuh. (Itu telah menjadi) janji yang benar dari Allah di dalam Taurat, Injil dan Al Qur’an. Dan siapakah yang lebih menepati janjinya (selain) daripada Allah? Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan itulah kemenangan yang besar.” ( At-Taubah 111 )

Dan jangan bimbang jika anda Mati sekalipun ...anda tidak kalah, sebaliknya ia adalah kemenangan yang besar.

"Maka bergembiralah dengan jual beli yang telah kamu lakukan itu, dan itulah kemenangan yang besar.” ( At-Taubah 111 )

Ingatlah, niat yang murni untuk berjihad dengan cita-cita untuk syahid adalah semata-mata mencari Redha Allah.

Firman Allah: “Dan di antara manusia ada orang yang mengorbankan dirinya karena mencari keridhaan Allah; dan Allah Maha Penyantun kepada hamba-hamba-Nya.” (Al-Baqarah : 207)


Kata Ibnu Katsir -semoga Allah merahmatinya- berkata: Kebanyakan (Ulama/Mufassir) berpendapat bahwa ayat diatas adalah  berkenaan dengan setiap Mujahid Fi Sabilillah.

Kenapa kita mesti MEMUKUL dan MEMBUNUH? Kerana ia akan menggentarkan Musuh Allah...jadi orang kafir tidak akan sembarang dalam menginjak maruah dan diri muslim itu dengan demikian mereka akan mengambil pelajaran...(ingat tak peristiwa 13 Mei 1969?kerana gentarlah ,mereka semua kalah dan bacul jadinya...):

Firman Allah : “Dan siapkanlah untuk menghadapi mereka kekuatan apa saja yang kamu sanggupi dan dari kuda-kuda yang ditambat untuk berperang (yang dengan persiapan itu) kamu menggentarkan musuh Allah, musuhmu dan orang-orang selain mereka yang kamu tidak mengetahuinya; sedang Allah mengetahuinya. Apa saja yang kamu nafkahkan pada jalan Allah niscaya akan dibalas dengan cukup kepadamu dan kamu tidak akan dianiaya (dirugikan).” (Al-Anfal : 60)

Allah berfirman lagi :“Jika kamu menemui mereka dalam peperangan, maka cerai beraikanlah orang-orang yang di belakang mereka dengan (menumpas) mereka, supaya mereka mengambil pelajaran” (Al-Anfal:57).

BUNUH disini tidak bermaksud memutuskan nyawa sahaja, BUNUH bermaksud tiga:

1. BUNUH NIAT
2. BUNUH GERAK
3. BUNUH NYAWA

BUNUH NIAT: Membatalkan niat musuh dengan memukul pada kadarnya sehingga musuh takut dan gentar untuk meneruskan niat.
BUNUH GERAK: Membatalkan segala gerak dan gayang musuh hingga putus segala pekerjaan anggota ,tetapi masih bernyawa.

BUNUH NYAWA: Keputusan bunuh.

Pilihlah yang mana anda rasa baik...tetapi perlu ingat,biasanya kita ambil yang ketiga kerana situasi yang dialami seperti saya sebutkan diatas adalah berkaitan Jihad dan berharap untuk syahid, sudah pasti situasi diatas adalah situasi antara Hidup dan Mati... jika dia hidup ,anda mati....


kata-kata almarhum Haji Hamid Bin Haji Hamzah:

"capai sebelum sampai dan bunuh sebelum hidup"

Bersambung......

No comments:

Post a Comment